Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in učenci,

šolsko leto 2021/2022 se po šolskem koledarju pričenja v sredo, 1. 9. 2021.

Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja v naši državi, bo v šoli, kakor tudi v vrtcih še naprej potrebno upoštevati navodila in priporočila NIJZ. Pouk v šolah in dejavnosti v vrtcih bomo izvajali po modelu B, ki nam ga je določilo MIZŠ in Vlada RS. Prav ta model pa zahteva tudi določene omejitve, ki smo jih izvajali že v iztekajočem šolskem letu.

Za vse starejše od 15 let je pogoj za vstop v vrtec in v šolo PCT, razen za starše ali skrbnike, ki bodo pospremili otroke v vrtec ali učence v I. VIO. Kljub temu pa priporočamo, da se ob prihodu v vrtec ali šolo držimo določenih pravil iz preteklega šolskega leta.

Tako si seveda vsi skupaj želimo, da v naša vrtca in šoli še naprej prihajajo samo zdravi otroci in učenci. Vsi učenci še vedno pred vstopom v šolo in na skupnih šolskih prostorih (garderobe, hodniki, jedilnica, ….) uporabljajo zaščitne maske. Učenci od 6. do 9. razreda bodo maske uporabljali tudi pri pouku v učilnicah. Za učence od 1. do 5. razreda maske v učilnicah niso potrebne.  Učenci v šolo vstopajo posamično, ob upoštevanju medsebojne razdalje vsaj 1,5 metra. Priporočeno razdaljo naj upoštevajo tudi v času, ko so prisotni v šoli.

Naša želja je, da bosta vrtca in šoli ravno zato lahko odprti celo šolsko leto.

Z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev III VIO (7., 8. in 9. razred) na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021.

Učencu trenutno pripada 5 hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec, oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja.

NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

Pri gibanju po skupnih šolskih prostorih priporočamo, da se učenci čim manj dotikajo kljuk, držal in podobnih oprijemal. V času odmorov naj učenci ne zapuščajo matičnih učilnic, razen v nujnih primerih. Večina pouka bo potekala v matičnih učilnicah, kjer bodo učenci tudi malicali. Šolska kosila bodo postrežena v šolski jedilnici, kamor bodo učenci prihajali po določenem časovnem razporedu.

Vse šolske in vrtčevske prostore bomo veliko zračili, zato naj bodo otroci in učenci tudi primerno oblečeni.

V prihajajočem šolskem letu bodo na območju Občine Cerkvenjak uvedene tudi nove, dodatne šolske linije, ki bodo naše učence v šolo pripeljale iz območij, kjer do sedaj šolskih prevozov še ni bilo. Upam, da smo s tem skupaj z občino pripomogli k večji varnosti naših učencev in zadovoljstvu staršev.

Še naprej ostaja priporočilo, da morajo vsi učenci uporabljati zaščitne maske tudi na šolskem avtobusu.

Ker je šolsko leto pred vrati upam, da bomo vsi skupaj, ob upoštevanju priporočil in navodil, čim bolj uspešni pri preprečevanju širjenja te nalezljive bolezni.

Vsem vam, kakor tudi vsem našim otrokom in učencem ter vzgojiteljem in učiteljem želim uspešen in  miren začetek šolskega leta.

Zato pogumno v novo šolsko leto.

Srečno.

mag. Mirko Žmavc, spec., prof.

ravnatelj

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost