Select Page
W

Podružnica Vitomarci

!

Nahajate se tukaj


Novice

Pisma za lepši dan

Približuje se za mnoge najlepši in najbolj čaroben mesec december. Mesec, v katerem je kljub zimskemu mrazu v zraku čutiti toplino in srčnost. Naši učenci so nekaj srčnosti izkazali v pismih, s katerimi bodo osamljenim starostnikom polepšali dan.

Pridružili so se akciji youngCaritas – Pisma za lepši dan. Učenci 5. a, 5. b, 6. b ter 9. a so nekaj svojih besed strnili v prisrčna pisma, ki jih bodo prejeli starostniki.

Stari slovenski pregovor pravi: Lepa beseda lepo mesto najde. Verjamemo, da bo njihova napisana beseda našla lepo mesto v srcih starostnikov.

 

 

 

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 10)
2. ŠPORTNI DAN : pohod in športne igre

2. ŠPORTNI DAN : pohod in športne igre

V ponedeljek, 28. 12. 2022 smo imeli 2. športni dan.  Tema športnega dne je bila pohod in športne igre. Učenci od 6. do 9. razreda na matični osnovni šoli Cerkvenjak so medrazredno tekmovali v 3. športnih igrah. Vsak razred (10 tekmovalcev) je zase nabiral točke.

  1. IGRA je bila zadevanje gola iz polovice igrišča.
  2. IGRA je bila preskakovanje kolebnice.
  3. IGRA je bila štafeta 10 tekmovalcev.

Vmes smo imeli še pohod po Kadrencih, Adrencih, Župetincih, Kočki Vrh in Peščeni vrh.

Vsaka športna igra je prinesla 100 točk, tako so lahko zbrali 300 točk.

  1. mesto je osvojil 7.a razred z 233 točkami.
  2. mesto je osvojil 6.b razred z 213 točkami.
  3. mesto je osvojil 8.a razred z 182 točkami.

več…

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 12)
MEDRAZREDNO TEKMOVANJE V FUTSALU (OŠ CERKVENJAK)

MEDRAZREDNO TEKMOVANJE V FUTSALU (OŠ CERKVENJAK)

MEDRAZREDNO TEKMOVANE V MALEM NOGOMETU NA OŠ CERKVENJAK

V četrtek smo odigrali zadnje 6. kolo medrazrednega tekmovanja v futsalu. V ligi so sodelovale štiri ekipe: 6 razred, 7. razred, 8. razred in 9. razred, ki so med seboj igrala vsaka z vsako po dvakrat.vsaka tekma je trajala 2×10 minut. Prvo mesto je brez poraza osvojila ekipa 7. razreda z 18. točkami, 2. je bila ekipa 9. razreda z 12. točkami, 3. mesto je osvojila ekipa 6. razreda s 3. točkami. Ekipa 8. razreda, ki je prav tako imela 3 točke, je zaradi slabše medsebojne tekme z 6. razredom osvojila 4. mesto.

več…

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 3)

Tabor usposabljanja medvrstniških mediatorjev

V petek in soboto, 25. in 26. novembra, smo izvedli drugi del usposabljanja medvrstniških mediatorjev. Dvodnevni tabor, ki smo ga pripravile šolske mediatorke iz OŠ Sv. Trojica, OŠ Sv. Ana in OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, je potekal na podružnični šoli OŠ Sv. Ana v Lokavcu. Udeležilo se ga je šest učenk. Na dvodnevnem izobraževanju, ki je potekalo predvsem v obliki izkušenjskih delavnic, so učenke pridobile ustrezna znanja za vodenje medvrstniške mediacije in postale medvrstniške mediatorke.

Učenkam iskrene čestitke!

Učenci naše šole se sedaj lahko za pomoč pri reševanju konfliktov obrnejo tudi na medvrstniške mediatorke, ki bodo delovale pod mentorstvom šolske mediatorke, učiteljice Štefke Smej.  

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tako kot vsako leto, smo na podružnični šoli, tudi letos tretji petek v novembru, posvetili obeleževanju dneva slovenske hrane. Letos je potekal, že 12. Tradicionalni slovenski zajtrk, pod sloganom: ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN!

V ta namen smo v jedilnici šole pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Pripravili smo pogrinjke, domač kruh, mleko, med, jabolko. Vsi pripravljeni izdelki so lokalnega, slovenskega izvora. Da bi zajtrk naredili še privlačnejši, smo se že pred prihodom v jedilnico, pogovorili o bontonu pri mizi in pravilni uporabi pribora. Po šolskem radiu, smo prisluhnili Alji in Sanji, ki sta nam veliko povedali o pomenu  zdravega zajtrka in o projektu nasploh.

Sledil je zajtrk.

Po zajtrku so sledile aktivnosti po razredih.

Letos smo medse povabili čebelarja, gospodinje in turistično kmetijo Druzovič, ki so nam pomagali pri izvedbi delavnic za učence.

Čebelar je predstavil delo čebelarja in pripomočke, ki jih potrebujejo pri delu, ter nekaj zanimivosti o čebelah. V prijetnem vzdušju, smo z učenci izdelali čebelice, pokušali in spoznavali okuse medu, ter si ogledali kratek filmček na temo čebelarstva.

Gospodinje, so učencem prikazale postopek priprave testa za peko kruha. Učenci so si sami naredili  pletenice ali polžke, ki ji je gospa kuharica z veseljem spekla. Cela šola je omamno dišala, po sveže pečenem kruhu. . Učenci so z užitkom pojedli sveže pečene pletenice in polžke.

Turistična kmetija Druzovič, je poskrbela, za telesno aktivnost učencev. Lucija je v telovadnici  pripravila poligon pa vzoru popularnega Exatlona.  Učenci  so preizkusili v raznih igrah, pri katerih so zelo uživali.

Zapisala in uredila fotografije: Urška Kostanjevec

 

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS v sodelovanju z drugimi ministrstvi, zavodi in organizacijami. Izvajamo ga ob dnevu slovenske hrane, vsak tretji petek v novembru. Nastal je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Sredstva za izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka je zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati otroke, šolarje in širšo javnost o dobrih prehranjevalnih navadah, pomenu uživanja zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

Letos je potekal že 12. Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«, ki izpostavlja mleko in mlečne izdelke.

Na OŠ Cerkvenjak – Vitomarci smo dan obeležili z zajtrkom in različnimi dejavnostmi. Sprva smo prisluhnili šolskem radiu, kjer smo izvedeli veliko o pomenu zajtrka in o samem projektu. Pesem Čebelar nas je popeljala v prijetno vzdušje in vzbudila kreativno ustvarjanje pogrinjkov po razredih.

Za letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk so mleko pripeljali s kmetije Roškar, med je pridelalo čebelarsko društvo Ivana Jurančiča, maslo so v mlekarni izdelali iz slovenskega mleka, črni kruh iz krušne peči pa nam je dobavila ga. Senekovič. Tudi jabolka so bila iz našega domačega okolja  – s sadjarstva Druzovič v Vitomarcih.

Po zajtrku so sledile različne aktivnosti po razredih. Najmlajši otroci so tradicionalni slovenski zajtrk obeležili z likovnimi ilustracijami svojega zdravega zajtrka in raznimi igrami v učilnici in na igralih. Del dejavnosti je bil namenjen tudi predstavitvi pomena zdravih prehranjevalnih navad in telesne aktivnosti na naše zdravje. Učenci so pri urah spoznavali prehransko piramido, sestavljali recepte za zdrav zajtrk z mlekom, spoznavali poklice v kmetijstvu in živilstvu in še marsikaj zanimivega. Izdelali smo svoj sir, vendar bomo morali na pokušino še počakati. Obiskal nas je čebelar gospod Zvonko Anželj in nas podučil o medu in drugih čebeljih pridelkih. Po prostorih šole so se slišali zvoki harmonike, nekateri so tudi zaplesali. Starejši učenci so obravnavali razne vsebine oz. problematike (škodljivost kajenja, reševanje konfliktov, medvrstniško nasilje, vpliv uživanja psihoaktivnih snovi na zdravje mladostnika), ki se jih morajo zavedati v nadaljnjem življenju.

S tovrstnimi projekti vsekakor krepimo zavest o pomenu kmetijstva, čebelarstva, živilske industrije, zdravega načina življenja ter uživanja lokalno pridelane hrane na naše zdravje in okolje. Imeli smo se super.

Jana Pernek, org. šol. prehrane

Tradicionalni slovenski zajtrk

Slika 1 of 51

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Usposabljanje medvrstniških mediatorjev

Na šoli že vrsto let pomagamo učencem reševati konflikte s šolsko mediacijo. Zavedamo se, da se konfliktom v vsakdanjem življenju ne moremo izogniti, zato si prizadevamo učencem omogočiti situacije v katerih bodo pridobili uspešne strategije za njihovo reševanje. Šolska mediacija je proces, v katerem pomaga učitelj mediator sprtima učencema pri iskanju skupne rešitve, ki omogoča, da sta po reševanju spora oba zadovoljna in opolnomočena.  

V letošnjem šolskem letu smo ponovno začeli tudi z usposabljanjem medvrstniških mediatorjev. V sodelovanju z OŠ Sv. Trojica, OŠ Sv. Ana in OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol smo pripravili tridnevni tabor. Prvi del tabora smo izvedli na naši šoli. Spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov iz delavnic.

Štefka Smej, šolska mediatorka

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost na POŠ Vitomarci

Za nami sta že dobra dva meseca pouka in prve počitnice. V tem času so se prvošolčki navadili na nove učiteljice in prijatelje ter posadili svoje jablane. Odkrivali so, kaj vse je mogoče v učilnici, telovadnici in v naravi.

V petek, 11. 11. 2022, so bili prvošolci slavnostno sprejeti v šolsko skupnost učencev OŠ Cerkvenjak-Vitomarci. Učenci so zaprisegli, da se bodo pridno učili in pomagali drugim.

Na prireditvi sta najprej nastopila pevski zbor in folklorna skupina. Potem so pokazali prvošolci, kaj vse so se v teh dveh mesecih naučili. Sledil je program, v katerem se je vsak razred predstavil z eno točko.

Posebno presenečenje pa so prvošolcem pripravili šestošolci, ki so jim po prireditvi v učilnici zaigrali svojo gledališko igro.

Več o dogajanju si lahko ogledate v galeriji slik.

Tatjana Škerbec, mentorica šolske skupnosti

 

 

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Do konca šolskega pouka:

Dnevi

:

Ure

:

Minute

:

Sekunde

Foto utrinki

Hitri kontakt

Tel.: 02-757–51–01
Pedagoški vodja: Marjana Gomzi
E-pošta: pos.vitomarci@siol.net

Koledar novic

november 2022
P T S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Prihajajoči dogodki

  • Ni dogodkov

Interni mesečni koledar LDN

Arhiv novic

Arhiv novic – stara spletna stran

Projekti

Naročite se na e-novice

Skenirajte spodnjo QR kodo, vnesite vaš e-naslov, ime in priimek. Tako boste obveščeni o izbranih novicah naše šole.Kako skeniram QR kodo (Android)
Kako skeniram QR kodo (iPhone)


Ne spreglej

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tako kot vsako leto, smo na podružnični šoli, tudi letos tretji petek v novembru, posvetili obeleževanju dneva slovenske hrane. Letos je potekal, že 12. Tradicionalni slovenski zajtrk, pod sloganom: ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN! V ta namen smo v jedilnici šole...

več...

Teden otroka na POŠ Vitomarci

Osrednja tema letošnjega tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Povezavo smo našli z naslovom pesmi “Skp se mava dobr“ pri otrocih zelo priljubljenega NIPKEja, ki je letos  ambassador otrok. Na POŠ Vitomarcih je učenje ves...

več...

Andraške nogice na 1. pohodu

Učenci in učiteljice interesne dejavnosti pohodništvo na POŠ Vitomarci, ki smo si nadeli ime Andraške nogice, smo se v torek, 4. 10. 2022 odpravili na prvi letošnji pohod. Krožek na naši šoli deluje že tretje leto in na skorajda vsakem pohodu je prisotnih več kot...

več...

Naslov

Vitomarci 42b
Slovenija, 2255 VitomarcI
Navodila za pot

Uradne ure

Pon – Pet : 8.00 – 11.00
Pon – Pet : 13.30 – 14.30
Sob – Ned : Zaprto

Kontakt

Tel: 02 / 757 – 51 – 01
E-Pošta: pos.vitomarci@siol.net

Naročite se na e-novice

Sledite nam na

Prijava (za osebje)

(Skupno 4.243 obiskov, današnjih obiskov 17)
Dostopnost