Skoči na glavno vsebino

W

Matična šola Cerkvenjak

!

Nahajate se tukaj


Novice

WEATHER FORECAST- VREMENSKA NAPOVED

Verjetno smo se že vsi kdaj vprašali, kakšno bo vreme v času počitnic. Da ne bomo preveč presenečeni, so nam naši meteorologi predstavili vreme po svetu. Pri pouku angleščine so se učenci  prav tako soočili s posledicami vremenskih sprememb. Preučili so nastanek posameznih vremenskih pojavov ter naravnih katastrof. Napovedovanje vremena je lahko zabavna in izobraževalna aktivnost za učence, saj jim omogoča razumevanje osnov meteorologije in naravnih procesov. Uporaba spleta in vremenskih aplikacij lahko pomaga učencem razumeti, kako se profesionalno napoveduje vreme. Lahko primerjajo svoje napovedi s tistimi, ki jih objavijo meteorološke službe. Učenci so tako skočili v vlogo napovedovalcev ter vremenoslovcev in nam seveda napovedali veliko sonca.

ZAKLJUČEK VRTČEVSEGA LETA

Vrtčevsko leto se počasi poslavlja in tudi mi v vrtcu Cerkvenjak smo  priredili zaključno prireditev, ki je potekala, 11.6.2024, ob 17.00 uri na ŠRC igrišču in se tako poslovili od tega vrtčevskega leta in stopili korak bližje počitnicam.

Tudi naši mini maturanti so vzeli slovo od vrtca isti dan eno uro prej v prostorih vrtca in za starše pripravili samostojni nastop. Priznanja je otrokom podelil gospod ravnatelj Mirko Žmavc.

Mini maturanti so se nam pridružili na ŠRC, kjer smo jih vsi pričakali. Glasno so nas pozdravili in zaplesali. Vse prisotne starše in otroke ter zaposlene sta nagovorila vodja vrtca Aleksandra Pučko ter gospod ravnatelj. Nato so sledile plesne točke otrok. Otroci so zaplesali s športnimi rekviziti in tako nakazali kaj se bo dogajalo po plesnih točkah. Sledilo je športno druženje ob poligonu, ki smo ga pripravile vzgojiteljice. Otroci in starši so v dejavnosti zelo lepo sodelovali, prav tako pa je bilo veliko časa za druženje.

Okrepčali smo se s sladkimi in slanimi dobrotami, sokovi in vodo. Otroci pa so bili zelo veseli mrzle ohladitve, sladoleda.

Skupaj smo zaključili uspešno vrtčevsko leto, katerega zapušča 24 otrok, ki gredo v prvi razred in ostali otroci, ki so pridobili veliko novega znanja in prijateljstev, ki bodo trajala še mnogo let.

Aleksandra Pučko

PRAV POSEBEN ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA NA POŠ VITOMARCI

24. junij je prav poseben dan, ki so ga učenci že težko čakali. To je namreč dan, ko šolske torbe pospravimo v kot in se veselimo dooooolgih počitnic.
1. šolsko uro so razredničarke razdelile pohvale, priznanja in spričevala. Po malici so nas v telovadnici pričakali športniki golfist Marjan Gavez, boksar Tomi Lorenčič, motokrosist Maks Sedlašek in nogometaš Danilo Pučko ter županja ga. Darja Vudler Berlak, ki je povezovala dogodek. Predstavili so nam svoje športne dosežke, nam zaupali svojega vzornika in nam povedali kakšno zanimivo športno anekdoto.
Po druženju s športniki iz našega okoliša pa smo se odpravili na šolsko igrišče, kjer so nam naši gostje v družbi s športniki iz naše šole prinesli olimpijsko baklo, ki bo pred pričetkom olimpijskih iger obiskala vse slovenske šole. Učenci so baklo z veseljem prijeli v roke in ugotovili, da je kar težka.

Ob koncu dogodka so nas s svojimi slastnimi rogljički pogostile gospodinje iz Društva gospodinj  Vitomarci.

Učiteljice POŠ Vitomarci vam želimo čudovite počitnice.

PRIHAJAJO POČITNICE

Spoštovane učenke in učenci, dragi starši,

z jutrišnjim dnem se za naše učence začenjajo poletne počitnice. Želimo, da bodo dolge, tople in brezskrbne. Včeraj ste odložili šolske torbe in za dva meseca boste pozabili na šolo in šolske obveznosti. Naberite si novih moči čez poletje in ga preživite s svojimi starši in prijatelji.

V šolskih klopeh pa se ponovno srečamo v ponedeljek, 2. septembra 2024.

 

Imejte se lepo, uživajte in srečno.

 

                                                                                       vaši učitelji in ravnatelj

                                                                                  mag. Mirko Žmavc, spec., prof.

 

 

Šolske potrebščine 2024/2025

Na spodnjih povezah imate naložene šolske potrebščine in učna gradiva po razredih.

Vsi učenci od 1. do 9. razreda si 1. šolski dan izposodijo učbenike iz učbeniškega sklada, ki jih ob koncu šolskega leta vrnejo.

Učenci 1. VIO (1.-3. razred) dobijo 1. šolski dan v šoli tudi preostala učna gradiva (delovne zvezke), ki jih financira MIZŠ. Starši otrok od 1. do 3. razreda torej kupite svojim otrokom samo šolske potrebščine, v šoli pa si izposodijo učbenike in dobijo delovne zvezke.

Starši otrok od 4. do 9. razreda kupijo sami učna gradiva (delovne zvezke) in potrebščine po objavljenem seznamu:

Seznam šolskih potrebščin za matično in podružnično šolo 2024/2025

Razstava izdelkov v OŠ Cerkvenjak – Vitomarci

Ob zaključku šolskega leta so otroci vrtca Cerkvenjak in učenci OŠ Cerkvenjak – Vitomarci ob 26. občinskem prazniku občine Cerkvenjak pripravili razstavo svojih izdelkov. Ogledal si jo je tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksander Jevšek. Na razstavi si je bilo mogoče ogledati le nekaj izdelkov, ki nastanejo pri različnih oblikah viz dela, saj se vsega ne da postaviti na ogled. Številni izdelki namreč že krasijo domove učencev. Prav tako pa ni mogoče na ogled postaviti bogatega znanja, izkušenj in spominov, ki si jih pridobijo učenci. Verjamemo, da so tudi obiskovalci razstave ob bežnem vpogledu v viz delo naše šole obudili spomine na svoja osnovnošolska leta.  

Šolska shema

Šolska shema

Spoštovani učenci, spoštovani starši!

Tudi v letošnjem šolskem letu smo bili uspešno vključeni v evropski projekt šolska shema. Gre za projekt Evropske unije, financiran s strani Evropske unije, katerega namen je brezplačno razdeljevanje sadja in zelenjave ter mleka in tako izboljšati prehranske navade otrok. V šolskem letu 2023/2024 smo na OŠ Cerkvenjak – Vitomarci več kot 70-krat dodatno na jedilniku v sklopu šolske malice ali kosila ponudili raznovrstno sadje in zelenjavo in več kot 20-krat dodaten obrok mleka ali mlečnega izdelka. V sklopu šolske sheme so se izvedle tudi različne dejavnosti na temo sadja in zelenjave ter mleka. Izvedli smo tradicionalni slovenski zajtrk, dan, ki je bil bogat z različnimi aktivnostmi.

več…

Odštevanje do zaključka pouka:

Dnevi

:

Ure

:

Minute

:

Sekunde

Hitri kontakt

Ravnatelj: 02-729-58-42
Tajništvo: 02-729-58-40
Računovodstvo: 02-729-58-41
Svetovalna služba: 02-729-58-43
Zbornica: 02-729-58-48
Knjižnica: 02-729-58-44
E-pošta: os.cerkvenjak@siol.net

Koledar novic

julij 2024
P T S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Urnik telovadnice 2023/24

Avtobusni prevozi 2023/24

Prihajajoči dogodki

  • Ni dogodkov

Interni mesečni koledar LDN

Arhiv novic

Arhiv novic – stara spletna stran

Projekti

E-storitve

Naročite se na e-novice

Skenirajte spodnjo QR kodo, vnesite vaš e-naslov, ime in priimek. Tako boste obveščeni o izbranih novicah naše šole.Kako skeniram QR kodo (Android)
Kako skeniram QR kodo (iPhone)


Ne spreglej

Medobčinski otroški parlament Lenart 2024

  V petek, 23. 2. 2024, se je v Centru Slovenskih goric v Lenartu odvijal medobčinski otroški parlament. Na tem, že tradicionalnem dogodku, vsako leto sodeluje sedem osnovnih šol: OŠ Benedikt, OŠ Cerkvenjak – Vitomarci, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski dol, OŠ Lenart,...

več...

UJEMI TRENUTEK 2023

V čarobnem decembrskem času smo skupaj z učenci matične šole 20. decembra 2023 "ujeli trenutek" na tradicionalni božično-novoletni prireditvi in ob enem obeležili tudi dan samostojnosti in enotnosti. Utrinke prireditve si lahko ogledate v galeriji. [ngg...

več...

2023/24

Publikacija

OŠ Cerkvenjak – Vitomarci

Novo šolsko leto, ki ga začenjamo, bo zagotovo podobno prejšnjim, čeprav je sleherno po svojih posebnostih drugačno od drugih.

 

Preberi več

Pričakujemo, da bo tu to prepleteno z lepimi in nepozabnimi trenutki, pa naj bo to v šoli ali v vrtcu. Nikakor ne smemo prezreti preteklih izkušenj, ki smo jih doživeli. Te so nas opomnile, da je previdnost in skrb za zdravje ključnega pomena. Tako bo tudi v prihodnje. Zato je pomembno, da se vzgojno-izobraževalnega procesa v vrtcih in šolah že od prvega dne naprej udeležujejo le zdravi otroci in učenci  ter zaposleni. Ta naša skupna skrb pa bo tista, ki nam bo pomagala, da bomo šolsko leto preživeli v vrtcu in šoli.

Pravila

šolskega reda

OŠ Cerkvenjak – Vitomarci

Učenci so dolžni upoštevati svoje dolžnosti in odgovornosti ter pravila obnašanja in vedenja v šoli. Pri pripravi pravil so sodelovali strokovni delavci šole ter učenci in starši.

Preberi več

Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06-UPB, 102/07, 107/10, 87/11, 40/12-ZUJF, 63/13 in 46/16-ZOVFI-K) se določajo osnovna pravila vedenja, dolžnosti, odgovornosti, varnosti in vzgojnih ukrepov v primeru kršitev pravil učencev udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa v OŠ Cerkvenjak – Vitomarci, Cerkvenjak 24, 2236 Cerkvenjak.

Hišni

red

OŠ Cerkvenjak – Vitomarci

Osnovna šola Cerkvenjak – Vitomarci določa s hišnim redom po predhodno opravljeni obravnavi na učiteljskem zboru vprašanja pomembna za nemoteno življenje in delo v šoli.

Preberi več

Določila hišnega reda veljajo in jih morajo spoštovati vsi zaposleni, učenci in drugi udeleženci vzgoje in Izobraževanja. Uporaba hišnega reda velja za celoten šolski prostor, površine in zgradbe. Vsaka dislocirana enota ima hišni red, ki vključuje poleg skupnih določil še določila specifična za enoto. Če so v zgradbi, ki jo uporablja šola tudi drugi uporabniki, sprejmejo hišni red vsi uporabniki soglasno.

Naslov

Cerkvenjak 24
Slovenija, 2236 Cerkvenjak
Navodila za pot

Uradne ure

Pon – Pet : 8.00 – 11.00
Pon – Pet : 13.30 – 14.30
Sob – Ned : Zaprto

Kontakt

Telefon: 02 / 729 – 58 – 40
Faks: 02 / 729 – 58 – 45
E-Pošta: os.cerkvenjak@siol.net

Naročite se na e-novice

Sledite nam na

Prijava (za osebje)

(Skupno 102.303 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost