Select Page

V nedeljo, 24. aprila, bomo drugič obeležili slovenski Dan brez zavržene hrane. Projekt je nastal na pobudo Lidla Slovenija in programa Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM. Namen projekta je spodbuditi vsakega posameznika k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti uporabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni.

V Sloveniji vsako leto zavržemo 140 000 ton hrane.                                                                                                                 

Prebivalec Slovenije v enem letu zavrže 68 kg hrane.

52 % zavržene hrane nastane v gospodinjstvih.

33 % hrane, ki jo kupimo konča v smeteh.

V okviru Agende za trajnostni razvoj do leta 2030 smo se na globalni ravni zavezali prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca. To lahko dosežemo le s skupnimi prizadevanji, ki se začnejo pri vsakem posamezniku.

Podrobnejše informacije o pobudi izvedbe Dneva brez zavržene hrane in aktivnostih najdete na povezavi http://www.danbrezzavrzenehrane.si/, kjer so objavljeni tudi reciklirani recepti in uporabni nasveti, kako pravilno shranjevati živila, da bodo ostala čim dlje sveža.

Zaveza_OŠ Cerkvenjak-Vitomarci

Pridruži se nam!
Pobuda ob Dnevu brez zavržene hrane za družine

 

Vam je prispevek všeč? Lahko ga delite.
Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest
(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost