Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

vsakodnevne situacije v katerih živimo, zahtevajo od nas veliko medsebojnega razumevanja, potrpljenja, strpnosti in skupnega sodelovanja.

Delo v vrtcih in šolah bo tako tudi v prihodnje mogoče samo pod pogojem, da skupaj upoštevamo vse tisto, kar bi lahko pripomoglo k izboljšanju trenutne situacije. Vrtci in šole ostajajo še naprej odprti. Pogoji za nemoteno delo v vrtcih in šolah so samo zdravi otroci. Zato vas še enkrat naprošamo, da tako v vrtec in šolo pošiljate samo zdrave otroke. To je edino naše zagotovilo, da bo delo potekalo skladno z vašimi  pričakovanji.

Kot vam je že znano je Vlada RS, v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela odlok, s katerim za učence osnovne šole določa obvezno testiranje s testi HAG za samotestiranje, za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa. Samotestiranje se opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj. Za izvedbo samotestiranja učencev v šoli odlok tudi določa, da starši, oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje ali  nesoglasje.
Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot ga ta določa, začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo lahko izobraževali na daljavo. Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje.
V prilogi je Okrožnica MIZŠ z dne 12. 11. 2021 (št. 603-1/2021/97), kjer so podana navodila, dodana je še okrožnica za delo v vrtcih. Prav tako je v prilogi objavljen Protokol samotestiranja učencev z dne 10. 11. 2021 (št. 187-399/2020/257) in soglasje, ki je bilo danes razdeljeno vsem našim učencem.

V sredo, 17. 11. 2021, se bodo vsi učenci, za katere boste starši podali soglasje, na začetku prve šolske ure pod nadzorom učiteljev samotestirali.

Naprošamo vas, da podpisano soglasje vaš otrok odda razredniku, najkasneje do srede, 17. 11. 2021, pred začetkom samotestiranja. Zato vse starše še enkrat prijazno prosimo, da skrbno pretehtajo svojo odločitev, saj bodo s tem zaznamovali poti nadaljnjega izobraževanja za svojega otroka.

Starši, ki se s samotestiranjem ne strinjate, boste otroke obdržali doma, o tem pa boste obvestili njihove razrednike. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših trenutnih zmožnosti. Učitelji jim bodo zadolžitve posredovali v spletne učilnice.

Prepričani smo, da bomo samo skupaj lahko zmogli to zahtevno nalogo, ki je pred nami in se v prihodnje veselili vseh naših skupnih uspehov.

Lepo vas pozdravljamo.

mag. Mirko Žmavc, spec., prof.

ravnatelj

1069_Pojasnila_Ukrepi_Vrtci_12_11_2021

13314_Sogkasje (2) 13312_

Okrožnica – odlok 12-11-2021 13313_

Protokol_ucenci_november

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost